Note : Kehabisan stok untuk sementara waktu.

"MAKAN KURANG TETAPI KENYANG LEBIH" - MUJARABNYA KAPSUL ALAZO BODY IDEAL".

Tidak lapar, makan sedikit kenyang lebih dan segar seharian, amat sesuai untuk amalan berpuasa dan mengawal  selera makan menjadikan penurunan berat badan secara tak sengaja.
Untuk cepat kurus makan 6 biji  pagi atau malam sebelum makan, jika untuk kawal selera makan memadai pengambilan 2 atau 3 biji. Yang jelas akan terasa kenyang seharian.

Nama Produk : Alazo Body Ideal  - sesuai untuk lelaki dan wanita.

Keterangan produk : Produk pemakanan tambahan dari serat buah khurma dan lain-lain herba, bertujuan untuk membantu pelangsingan tanpa berlapar, sihat usus, mengawal toksid dan kolestrol dalam badan.

Badan kita membuang bahan kumuhan melalui air kecil dan air besar. Tidak semua asid urik dan toksid dapat di buang, lebihan ini berkumpul di dalam sendi. Alazo Body Ideal membantu mengeluarkan asid urik yang degil,, untuk bebas sakit sendi atau gout. Telah terbukti berkesan dan terdapat beribu  testimoi dari pengguna.

Halal dan diluluskan.

Kandungan: Mengkudu 20%. Khurma 20%. Habbatul Sauda 20%. Ganoderma 10%. Bee Pollen 20% dan Gluta10%.

Berkhasiat membantu untuk :

1 - Menyingkirkan lemak atau obesiti melalui perpeluhan.

2 - Melawaskan pembuangan air besar (sembelit) / air kecil (meningkat mikroflora dalam usus).

3 - Mengurangkan kendur  kulit.

4 - Buang angin atau toksid.

5 - Mengurangkan bau badan,.

6 - Murangkan lenguh-lenguh.

7 - Mengenyangkan & sihat dalaman.

8 - Mengurangkan Kolestrol dalam pembuluh darah.

9 - Mengurangkan resiko hati berlemak.

Aturan guna:

Sesuai untuk lelaki dan wanita.

Pengambilan biasa : 6 biji sehari ( 3 biji pagi dan 3 biji malam ) mesti  lebihkan minum air untuk cepat berkesan.

Note: untuk yang menghadapi penyakit darah tinggi dos pengambilan hendalah dikurangkan kan sekali sahaja sehari.

Pengambilan yang bagus 2 jam sebelum makan.

Kerana pencernaan yang bagus memerlukan air yang secukupnya.

Catitan :

 1. Jauhi dari kanak-kanak
 2. Tidak sesuai untuk wanita mengandung dan ibu menyusu.
 3. Jarakan 4 jam selepas atau sebelum pengambilan ubat darah tinggi, kencing manis & antibiotik serta kurangkan dos.
 4. Mulai dengan jumlah dos yang kecil dan lebihkan dos hari berikut, mengikut penyesuain diri hingga maksima 6/8 pils sehari.
 5. Untuk lebih berkesan gunalah hinga maksima sehari.
 6. Jika sakit berlarutan dinasihatkan jumpa doktor.
 7. Simpan di suhu bilik dan tempat kering.

Harga : Satu botol mengandungi 80 kapsul : RM40.00 sm  RM42.00 ss

 


Tip Motivasi dalam Diet

 1. ‘Kata-kata perangsang’ dari teman dan keluarga
  Kata-kata perangsang bukan sahaja bermaksud ‘selamat berjaya’, ‘anda boleh’, atau ‘tiada perkara yang mustahil’, tetapi ia termasuklah juga ayat-ayat yang menggunakan kata-kata perli seperti ‘bila kau nak kurus wahai si gemuk’, ‘boroi’, ‘tulang bergerak’ atau ‘cicak kobeng’. Kata-kata perangsang juga boleh jadi hadir daripada doktor yang merawat atau memantau pencapaian kesihatan anda.
 2. Pelaburan untuk kesihatan (gym)
  Adakalanya wang itu amat berharga. Memandangkan minda anda sudah berfikir demikian, maka apa kata jika anda laburkan sahaja beberapa ratus ringgit (atau ribuan ringgit) untuk membayar yuran gym sepanjang 12 bulan ke hadapan? Rugi? Tidak rugi pun, melainkan jika anda mengelat dan tidak pergi ke gym langsung sepanjang minggu itu, maka itu baru boleh dikatakan rugi.
 3. Secret admirer
  Punya teman-teman wanita? Buat si perempuan pula, ada tak lelaki yang anda suka? Jadikan mereka sebagai pembakar semangat anda yang nombor satu. Anggap saja anda akan mampu ‘menawan’ hati mereka setelah anda memiliki bentuk badan yang mantap (meskipun anda tahu yang lamaran anda kelak akan ditolak mentah-mentah, terutamanya jika wanita pembakar semangat anda adalah artis seperti Lisa Surihani).
 4. Baju-baju idaman
  Siapa cakap baju-baju zaman ‘muda’ itu hanya tinggal sejarah? Inilah masanya untuk anda menghidupkan kembali era kegemilangan anda dengan mengenakan pakaian-pakaian tersebut. Selain itu, jika anda berhajat untuk membeli baju baru, belilah baju yang ‘menggambarkan’ diri anda selepas tercapainya matlamat. Sebagai contoh, jika anda sedang dalam usaha untuk menurunkan berat badan, belilah baju yang bersaiz M, meskipun anda tahu saiz semasa korang adalah XXXL.
 5. Model-model
  Buat lelaki, sila tampal poster John Cenna atau Christiano Ronaldo yang tidak berbaju pada dinding bilik. Buat yang perempuan pula, boleh tampal poster pin-up Miranda Kerr atau Diana Danielle yang diambil dari majalah. Tataplah poster model-model ni setiap hari tanpa rasa jemu

 6. Kawan baru - Tidak dinafikan, pergaulan bersama mereka yang mempunyai gaya hidup berorientasikan gaya hidup sihat amat membantu dalam mengekalkan motivasi anda sepanjang menjalani program diet yang berkenaan. Mereka yang tergolong dalam komuniti ini pasti ada sahaja perkara atau aktiviti ‘outdoor’ baru yang akan dibuat pada setiap hujung minggu. Dengan menyertai gym, peluang anda untuk bertemu kawan baru dan masuk ke dalam komuniti seperti ini akan menjadi semakin cerah.

 7. Pencapaian anda sendiri
  Tiada apa yang mampu mengembirakan anda melainkan apabila bacaan jarum penimbang itu berubah dari kedudukan asal dan menghampiri ke angka berat yang diingini. Ini pasti akan membuatkan diri anda lebih bersemangat untuk meneruskan program diet.
 8. Bayangan masa hadapan
  Lihat diri anda di hadapan cermin, dan ambil gambar seminggu sekali. Setelah beberapa minggu, bandingkan diri anda dari minggu pertama hingga minggu yang terkini. Ada perubahan? lebih bersemangat? dapat lebih motivasi? Kemudian, dengan imaginasi yang tak seberapa, buatlah bayangan rupa anda setelah matlamat anda akan tercapai kelak. Ada seperti Hrithik Roshan atau Salman Khan tak?
 9. ‘Self-Reward Day’ atau ‘Cheat day’
  Tak salah kalau dalam tempoh 2 minggu, anda sediakan SATU HARI yang dikenali sebagai ‘self-reward day’ atau ‘cheating day’ – yakni anda boleh makan apa sahaja yang anda nak, dengan syarat jangan menyeksa diri sehingga rasa kenyang yang melampau. Nikmat makan aiskrim, KFC, pizza, char kuey teow, buntut ayam panggang, dan segala jenis makanan yang berkalori tinggi, 2 minggu sekali, adalah sangat LUAR BIASA berbanding dimakan hari-hari.
 10. Berasa semakin sihat
  Pasti terdapat banyak perbezaan setelah berat badan anda berada di tahap idle/normal, berbanding ketika anda memiliki berat badan sebelumnya, terutama dari segi kepantasan pergerakan, kelincahan dan stamina. Berada pada tahap normal bererti badan anda akan lebih dinamik ketika bergerak, tanpa sebarang halangan dalaman seperti semput atau mengah. Ini lah yang dimaksudkan dengan sihat